yangın kapısı - Genel Bakış

Wiki Article

Peklik: Yangın kapısının yangına dayanıklı olması ve belli başlı bir müddet boyunca ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Bapnın dayanıklılığına için belirlenen “EI” değeri, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Yangın çıkış bapsı özellikleri olarak da anılan yangın kapısı özellikleri şunlardır

Sırça yangın bapları: Bu tip yangın bapları, cam malzemesinden mefultır ve ekseriya çağdaş binalarda kullanılır.

Kadim gestaltlarda çatı dışlarına çelik yahut yanmayan malzemelerden meydana getirilen yangın merdivenleri, yeni kuruluşlarda (okul, hileışdoneş merkezi yahut benzeri binalarda) ise binaya yandaki şekilde imar edilen beton merdivenleri şeklinde bile bulunabilmektedir.

Yangın bapsı fiyatları dair önemli bir nöbetçi da, kaliteli bir yangın kapısının henüz şiddetli bir fiyatla satın düzenınmasının uzun vadede elan soylu erki olabileceğidir. Çünkü kaliteli bir yangın kapısı, yangın sırasında daha uzun müddet dayanır ve elan az tamir gerektirir.

Yangın merdivenlerinin engel, tavan ve zeminında tek cihetıcı malzeme kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en azca 120 an dayanıklı duvar ve en azca 90 dakika dayanıklı kötü sızdırmaz kapı ile gayrı bölümlerden ayrılır.

Yangın merdiven kapısı her açıdan kolaylıkla görülebilen ve ulaşılabilen mesafede olmalıdır. Bu nedenle yerini belli fail levhalar ve fiilaretler kullanılır.

Merdivenin kocaliği 80 cm’den az olmamalıdır. şayet azca olursa bu tür merdivenlerde sadece bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni tam bir şekilde olması gerekmektedir.

Montaj: Yangın bapsı, doğruca şekilde monte edilmelidir. Bapnın yanlış montajı, yangın simultane etkinliğini azaltır. Yangın kapkaloriın montajı, spesiyalist bir grup tarafından gerçekleştirilmelidir.

İnsan yoğunluğu aşkın olan, kişilerin toplu halde yaneşeliığı yahut girip - çıktığı tüm projelerde yangın ve müstacel tavır önlemi olarak Yangın Bapsı kullanımı kanunen şart koşulmuştur. Yangın Baplarının en sık kullanıldığı projeler beyninde;

 Buna tahsisat, bu kapının birincil amacı, yangının farklı odalar beyninde yayılmasını önlemek yahut ağırlatmaktır. Yangın kapısı yönetmeliğine için

Kaliteli malzemelerden üretilen yangın merdivenleri, ihtiyaç halinde binadaki kişilerin tahliyesini esenlayacak ve gerektiğinde karışma ekiplerinin bu yoldan binaya girişine yardımcı olacaktır.

Siz de yangın bapsı fiyatları hakkında bilgelik başlamak için bizim ile iletişime geçebilirsiniz.

Yangın Merdiveni Kapısı Ancak adidaki kriterlerin hepsine aynı anda sahip olan bu tip binalarda vahit yangın çıkışı ve yangın merdiveni yapılması zaruri olarak ikrar edilmektedir.

Report this wiki page